De tant en tant vull explicar com he fet algunes de les meves fotografies. La majoria de vegades (per no dir totes) seran fotografies en les que he utilitzat alguna tècnica Strobist.
Diagrama de la fotografia. |
Aquesta primera és força senzilla. Està feta amb un sol flaix ubicat a la dreta de la càmera i a 1/2 potència. I tot i que sembli que està feta a la nit, en realitat es va fer a primera hora de la mitja tarda. Això s'aconsegueix gràcies a que la quantitat de llum cau més ràpidament com més aprop estigui el flaix de l'objecte a fotografiar, en aquest cas la model, i més concretament la muller d'un amic (gràcies per posar!). És a dir, si situem alguna cosa a, per exemple, un metre del flaix, aquesta rep el quàdruple de llum que si estigues a 2 metres i nou vegades més llum que si estigues a tres metres. Això és el que es coneix com la llei de la inversa del quadrat.
És gràcies a això que podem transformar una paret blanca en una de negra fent servir un flaix. I per aquest motiu vaig aconseguir enfosquir el fons en aquesta fotografia.
Il·lustració de la llei de la inversa del quadrat. Les línies representen el flux que emana d'una font puntual. La densitat de línies del flux disminueix a mesura que augmenta la distancia. Extreta de dZoom. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada